Vi som jobbar på Interaktionskontoret är också designers av pedagogiska spel, och vi har en orubblig princip för allt vi gör: Lärande ska vara roligt. Det låter kanske som en kliché, men för oss är det ett högst konkret mål: Om vi kan lära ut engelska med rymdäventyr och teknik med tidsresor - då kan vi också lära ut projektledning eller kommunikationsstrategier på fantasieggande och lustfyllda sätt. Vi lägger ner själ och hjärta, men framför allt en djup och unik specialkompetens i vår utbildningsverksamhet.

Teresa Axner är speldesigner med bakgrund inom socialpsykologi. Hon har arbetat länge med ledarutbildningar med jämlikhetsperspektiv och är en uppskattad pedagog och föreläsare. Teresa är även kulturjournalist, och har hörts i radioprogrammen P3 Kultur och Jättestora frågor med Johanna Koljonen samt kunnat läsas bland annat i tidningarna Expressen, Cinema och på bloggen Weird Science.

teresa@interaktionskontoret.se

Miriam Lundqvist är dramapedagog och speldesigner som ofta leder workshops och föreläser om interaktivitet och deltagarkultur. En av Miriams specialiteter är kreativitet och lekfullhet, och hon var en av de första vinnarna av Kinnevikskoncernens Reach for Change-stipendium, ett internationellt inkubatorstöd för unika innovatörer inom socialt entrepenörskap.

miriam@interaktionskontoret.se

Lars Nerback är speldesigner, projektledare och certifierad scrum master. Han föreläser om såväl agila metoder som grupprocesser och speldesign, och har jämställdhet och jämlikhet på arbetsplatsen som särskilt intresseområde. Lars specialitet är att applicera agila metoder på analog speldesign.

Josefin Westborg är speldesigner och projektledare som föreläser om interaktionsdesign och spelpedagogik. Josefin var med och startade Spelvetenskapligt kollegium, ett öppet forum för dialog, lärande och utveckling för forskare inom Göteborgs universitet och yrkesverksamma i spelbranschen. Hon har föreläst på både Chalmers och GU om interaktion och lajv som metodik.

josefin@interaktionskontoret.se

 

LajvVerkstaden är en ekonomisk förening som är kopplad till Interaktionskontoret. Vi arbetar med lajv som kulturform och pedagogiskt verktyg. Detta innebär att vi gör upplevelsebaserade projekt där deltagandet står i fokus. Kontexten varierar, ibland gör vi allvarsamma rollspel om demokrati och förtryck och ibland gör vi lekfulla lajv i fantasimiljöer. Vi gör både lajv för skola som arbetsplats, exempelvis för en kickoff.