Interaktionskontoret | Effektiv kommunikation

犀利士藥局犀利士(Cialis)是全球十大製藥廠美國禮來公司生產的ED專用藥,犀利士是中文名犀利士藥學名:他達拉非(Tadalafil)。犀利士CIALIS台灣官網| 線上購買犀利士、原廠藥品!

Effektiv Kommunikation


Ibland har vi så olika sätt att uttrycka oss att det känns som att vi pratar olika språk. Trots att alla i ett arbetslag vill väl uppstår onödiga konflikter och i värsta fall känner vi oss nertryckta och motarbetade - men så behöver det inte vara. Om gruppen aktivt jobbar med hur kommunikationen fungerar kan vi i stället skapa ett arbetsklimat där alla känner sig hörda och respekterade samtidigt som produktiviteten ökar.

I kursen “Effektiv kommunikation” lär vi oss teori och praktiska metoder kring hur kommunikation fungerar, olika kommunikationsstilar och annat som hjälper oss att kommunicera bättre och effektivare med varandra. Vi jobbar utifrån DISC-teorin, som är mycket populär inom företagspsykologi. Dagen är en lättsam men substansrik blandning av föreläsning, samtal, reflektion och praktiska övningar.

Om DISC
DISC-analys är en sorts självskattningstest där provtagaren får avgöra hur hen föredrar att förhålla sig till sociala situationer och därigenom placera sig i en av ett antal personlighetstyper. DISC-teorin värderar inte de olika personlighetstyperna, utan har som fokus för att hjälpa människor med olika sociala preferenser att samarbeta och kommunicera.

Utbildningdagen
Dagen inleds med en kort föreläsning som handlar om DISC-teorin och hur den kan användas i praktiken. Därefter jobbar vi tillsammans genom övningar, samtal och reflektion med att hitta vår egen personlighetstyp. På eftermiddagen lämnar vi teorin helt och går över till praktiska gruppövningar som har till syfte att ge aha-upplevelser om hur andra - och vi själva - fungerar i grupp.

Utbildningsinnehåll
Teori: Disc

Teori: Kommunikation – sändare, mottagare och störningar

Disc­test (inkl. folder som deltagaren får med sig hem)

Workshops om personlighetstyp och kommunikationsstil

Ledarledda reflektioner och samtal

Fakta

Längd: En heldag med två utbildare

Antal deltagare: Max 15

Våra andra utbildningar


Aktiv jämställdhet

Få kunskap och praktiska verktyg för att arbeta med din jämställdhetsplan!

Kreativ halvdag

Lär dig nya metoder för att kick-starta den kreativa processen, individuellt och i grupp!

Aktivt deltagande

Lär dig att aktivera dina medarbetare och få ut det mesta av era möten!